Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Mεικτή εικόνα παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις μετοχές που σχετίζονται με τον όμιλο China Evergrande.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της China Evergrande New Energy Vehicle Group στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε “βουτιά” 10,31% μετά την προειδοποίηση της εταιρείας την Παρασκευή ότι αντιμετωπίζει “σοβαρή έλλειψη κεφαλαίων”. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι δεν θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να εκδώσει μετοχές RMB.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η εταιρεία συνέχισε να τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με την πληρωμή τόκων ενός ομολόγου ύψους 83 εκατ. δολαρίων που έπρεπε να καταβληθεί την περασμένη Πέμπτη.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai Composite υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ απώλειες κατέγραψε ο Shenzen της τάξης του 0,55%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,28%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 παρουσίασε οριακές απώλειες 0,02%, και ο Topix σημείωσε μικρή πτώση. Στη Νότια Κορέα ο Kospi πρόσθεσε 0,17%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,8%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας διαπραγματευόταν 0,17% υψηλότερα.

Σημειωνεται πως αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα