

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το χθεσινό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street με μικρές μεταβολές, με τους επενδυτές να περιμένουν τις σημερινές αποφάσεις της Federal Reserve καθώς συνεχίζουν να παρακολουθούν τις προσπάθειες του κινεζικού κολοσσού Evergrande για να αποφύγει την πτώχευση.
Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 0,7% στις 29.639,40 μονάδες μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να κρατήσει αμετάβλητη την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής της πολιτικής, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,3%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται επίσης 0,3%. Οι δείκτες υποχωρούν σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη, ενώ κερδίζουν έδαφος σε Ινδονησία.
Οι αγορές σε Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικών αργιών.
Οι επενδυτές περιμένουν να δουν την τελευταία αξιολόγηση της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζουν να παρακολουθούν τις προσπάθειες της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande να συγκεντρώσει κεφάλαια για την αποπληρωμή των πιστωτών της. Η εταιρεία έχασε έχασε τις προηγούμενες ημέρες κάποιες πληρωμές χρέους προς τις τράπεζες. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτούς κλυδωνισμούς στο κινεζικό και παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Στο μεταξύ, η Federal Reserve αναμένεται σήμερα να δώσει το περίγραμμα των επόμενων κινήσεων της για την απόσυρση ενός μέρους της νομισματικής τόνωσης που παρέχει στην οικονομία εν μέσω της πανδημίας. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους να μειώνει τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί για την τόνωση της ανάπτυξης, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το Νοέμβριο θα γίνει το πρώτο βήμα για τον περιορισμό των αγορών.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.