Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες με το οποίο τερματίστηκε ένα τριήμερο αρνητικό σερί με τη βοήθεια και των ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

Στο ταμπλό, ο δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,75% στις 28.309,59 μονάδες παρά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάιο στις 52,5 από 53,6 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Απογοητευτική η εικόνα και στον κλάδο των υπηρεσιών, με τη δραστηριότητα να συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2020. Ο σχετικός δείκτης PMI κατρακύλησε στις 45,7 μονάδες από 49,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει μεταποίηση και υπηρεσίες, υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 48,1 μονάδες τον Μάιο από 51,0 μονάδες τον Απρίλιο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Ανοδικά κινούνται οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα