Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,39% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε 1,19% – Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με «άλμα» 2,61%, με τη μετοχή της Hyundai Motor να σημειώνει άνοδο περίπου 6%

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την υποψήφια υπ. Οικονομικών του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Τζάνετ Γέλεν, με μεικτά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τις αντιδράσεις της αγοράς μετα την ορκομωσία του νέου αμερικανού προέδρου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη 2,15%, με την μετοχή της HSBC να σημειώνει άνοδο 3,92%.

Αυτό ήταν επακόλουθο των ανακοινώσεων της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, ύστερα από τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβληθηκαν εκ νέου μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με «άλμα» 2,61%, με τη μετοχή της Hyundai Motor να σημειώνει άνοδο περίπου 6%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,39% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 πρόσθεσε 1,19%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite χάνει 0,83% και ο Shenzhen component υποχωρεί 1,96%.

Σύμφωνα με το NBC News, η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Γέλεν, θα πει στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας την Τρίτη ότι η χώρα κατευθύνεται σε μια μεγάλη ύφεση, εκτός εάν «προβεί σε μεγάλες ενέργειες».

Αναφέρει χαρακτηριστικά, «Όυτε ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ούτε εγώ, προτείνουμε αυτό το οικονομικό πακέτο χωρίς να αναγνωρίζουμε το χρέος της χώρας. Αλλά τώρα, με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το πιο έξυπνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να προβούμε σε μεγάλες ενέργειες. Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι τα οφέλη θα ξεπεράσουν κατά πολύ το κόστος».

Σχετικά Νέα