Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη της Wall Street καθώς οι ελπίδες για εμβόλιο κατά του κορονοϊού και η μείωση της αβεβαιότητας στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,50% και στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,05%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί 0,62% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,59%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 1,19% και ο Shenzhen υποχωρεί 1,73%.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχή της κινεζικής εταιρείας smartphone Xiaomi σημειώνει πτώση 4,79%. Η πτώση της μετοχής σημειώνεται παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατέγραψε άνοδο περίπου 19% από έτος σε έτος στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι πολλά υποσχόμενες ειδήσεις όσον αφορά τον ”αγώνα” για εμβόλιο κατά του κορονοϊού έχει προσφέρει ώθηση στις διεθνείς αγορές. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε ότι το εμβόλιο έχει μέση αποτελεσματικότητα 70% απέναντι στον ιό.

Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ έχει επίσης μειωθεί καθώς η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία μετάβασης στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά από καθυστέρηση εβδομάδων.

Σχετικά Νέα