

Οι περισσότερες αγορές της Ασίας ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς αυτή την εβδομάδα σε βασικούς εμπορικούς εταίρους.
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ φέρεται να είπε στο Fox News την Κυριακή ότι το ύψος του δασμού που θα επιβληθεί κατά του Μεξικού και του Καναδά από την Τρίτη είναι ακόμα υπό εξέταση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο από το προτεινόμενο 25%. Πρόσθεσε ότι ο πρόσθετος δασμός 10% στις εισαγωγές από την Κίνα έχει «οριστεί».
Ο ιαπωνικό δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1,7% στις 37.785,47 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 1,77% στις 2.729,56 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,28%, στις 23.006,27 μονάδες ενώ ο δείκτης Shanghai της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε με πτώση 0,12% στις 3.316,93 μονάδες.
Ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν υποχώρησε 1,29% και έκλεισε στις 22.756,25 μονάδες, αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Φεβρουαρίου.
S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διαπραγματεύτηκε 0,9% υψηλότερα για να κλείσει στις 8.245,7.
Οι αγορές της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.
Σχετικά Νέα
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.
Γαλλία: Το Ισραήλ απαγορεύει την επίσκεψη αντιπροσωπείας μελών του κοινοβουλίου της Γαλλίας
Αντιπροσωπεία μελών του γαλλικού κοινοβουλίου, κυρίως αιρετών της Αριστεράς, κατήγγειλε χθες Κυριακή πως υφίσταται.