

Ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές σήμερα, ενώ οι δείκτες στην Κίνα χάνουν έδαφος στον απόηχο των στοιχείων στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρή επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού το Νοέμβριο και εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ακολουθώντας τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street που οδήγησαν τους δείκτες σε νέα υψηλά έτους.
Ειδικότερα, ο Nikkei ενισχύθηκε 0,25% και έκλεισε στα 32.926,35 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε μικρά κέρση 0,1%.
Η τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον κλάδο της βαριάς μεταποίησης βελτιώθηκε περισσότερο από το ανεμενόμενο το δ’ τρίμηνο, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στο +12 από +10.
Ο δείκτης για το κλίμα εκτός του μεταποιητικού τομέα ενισχύθηκε στο +30 από +27, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά για έβδομο διαδοχικό τρίμηνο.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai υποχωρεί σε ποσοστό 1,15% και ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κατρακυλά 1,7%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,9%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,3%.
Οι επενδυτές περιμένουν πλέον τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αργότερα σήμερα, με τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένο ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 5,25% με 5,50% όπου βρίσκονται από το καλοκαίρι.
Οι αξιωματούχοι της Fed θα δώσουν στη δημοσιότητα τις αναθεωρημένες προβλέψεις τους για την οικονομία και τα επιτόκια, ενώ όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην καθιερωμένη ομιλία του προέδρου της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ η οποία δεν αποκλείεται να δώσει νέα στοιχεία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.
Σχετικά Νέα
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.