Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα τη Τρίτη, με τα κέρδη στις κινεζικές μετοχές ακινήτων, να τους δίνουν ανοδική ώθηση.

Οι κινεζικές μετοχές ακινήτων σημείωσαν αύξηση ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές συντάσσουν μια λίστα με 50 προγραμματιστές που είναι επιλέξιμοι για μια σειρά χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της China Vanke και Longfor Group Holdings.

Οι μετοχές των ασιατικών τσιπ σημείωσαν επίσης άνοδο, καθώς οι μετοχές της Microsoft κέρδισαν 2%, φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella ανακοίνωσε ότι ο πρώην επικεφαλής του OpenAI Σαμ Αλτμαν θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας AI .

Η Nvidia σημείωσε επίσης άνοδο 2,3%, κλείνοντας στο υψηλό όλων των εποχών για τη μετοχή πριν από την έκθεση κερδών της την Τρίτη.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, που στεγάζει μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ και προμηθευτές της Ασίας, έκλεισε με άνοδο 1,20% στις 17.416,70 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,03%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε οριακά 0,01%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σκαρφάλωσε 0,28% και έκλεισαν στις 7.078,2 μονάδες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,10% στις 33.354,14 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,77% στις 2.510,42 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα