

Μεικτές τάσεις και μικρές μεταβολές καταγράφουν οι ασιατικές αγορές σήμερα με τους επενδυτές να αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ινδία.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο στο 5% από το 5,3% τον Μάιο.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σήμερα σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που θα ανακοινωθούν αύριο, αποτελούν το βασικούς δείκτες που παρακολουθεί η Fed για τις αποφάσεις της ως προς τα επιτόκια.
Σε αυτό το κλίμα, ο Nikkei στην Ιαπωνία χάνει 1,16% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,87% παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στη χώρα υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο εδώ και έξι μήνες.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε 0,15% ενώ το Kosdaq υποχώρησε οριακά με τα στοιχεία για την ανεργία να αυξάνεται στο 2,6% τον Ιούνιο.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 0,2% και ο Shenzhen Component υποχώρησε οριακά.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,47%.
Στο μεταξύ, στο 5,5% διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιώντας την πρώτη “παύση” από τις διαδοχικές αυξήσεις για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων “περιορίζει τις δαπάνες και την πίεση του πληθωρισμού όπως αναμενόταν και απαιτείται”.
Σχετικά Νέα
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.