

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τις ήπιες απώλειες των δεικτών S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street και τις ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών Microsfot και Texas Instrument για την πορεία των αποτελεσμάτων τους το προηγούμενο τρίμηνο.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κερδίζει 0,35% στις 27.395,01 μονάδες.
Ο Kospi της Νότιας Κοράς ενισχύεται σε ποσοστό 1,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,3%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη κερδίζουν έδαφος, ενώ στην Ινδονησία υποχωρούν.
Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Σανγκάη και Ταϊβάν παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω της αργίας για το νέο σεληνιακό έτος.
Στην Αυστραλία τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για άλλη μία αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 8,4% τον Δεκέμβριο έναντι της εκτίμησης για 7,6%. Οι αναλυτές περιμένουν άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες από την Reserve Bank of Australia στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου.
Η κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης προχώρησε εξάλλου σήμερα σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια της να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό. Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης αύξησε το επιτόκιο της στο 1,50%.
Στη Wall Street ο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισαν χθες με μικρές απώλειες, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones κατάφερε να κλείσει με κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.
Μετά το κλείσιμο της αγοράς η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τα έσοδα ωστόσο να χάνουν τις προβλέψεις της αγοράς. Από την πλευρά της η Texas Instruments κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς για τα κέρδη και τα έσοδα της το προηγούμενο τρίμηνο, παρά την υποχώρηση των πωλήσεων της για πρώτη φορά από το 2020.
Σχετικά Νέα
Διακοπές κυκλοφορίας σε περιοχές της Αττικής
Σε διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους του λεκανοπεδίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που.
Πούλμαν με 40 επιβάτες εγκλωβίστηκε στο καταφύγιο της Δίρφυς
Πούλμαν με 40 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στο καταφύγιο της Δίρφυς στην Εύβοια, λόγω των έντονων.
Κίνα: Καταδικάζει την κατάρριψη του μπαλονιού – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση των διεθνών πρακτικών
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε σήμερα την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει.
Πολιτική Προστασία για κακοκαιρία: «Αναμένουμε πυκνή χιονόπτωση από τις 11 στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού και βορειότερα»
Η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει μετά τις 11 το.