Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Απώλειες άνω του 1% στην Ιαπωνία

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη μετά τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street που έφεραν σε νέα ιστορικά υψηλά τους Dow και S&P 500.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 1,30% ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi, ενισχύεται σε ποσοστό 0,21%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχωρεί 0,16% και ο Shenzhen component χάνει 0,36%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 προσθέτει 0,97%. Σημειώνεται πως οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας.

Στα μάκρο, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε την πολιτική της αμετάβλητη μετά από την επιβράδυνση της πώλησης ομολόγων παγκοσμίως και καθώς η επίδραση των χαμηλών επιτοκίων σε επίπεδο-ρεκόρ στις αγορές assets έρχεται στο επίκεντρο.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe και το Δ.Σ. του, διατήρησαν το επιτόκιο και τον τριετή στόχο της απόφασης στο 0,10% ενώ δεν έκαναν αλλαγές στο πρόγραμμα ομολόγων με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλό τριών μηνών διαμορφώθηκε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάρτιο, καθώς μειώθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, ο PMI υπηρεσιών της Caixin σημείωσε άνοδο στις 54,3 μονάδες τον Μάρτιο έναντι του χαμηλού 10 μηνών του Φεβρουαρίου των 51,5 μονάδων, ανέφερε η Caixin και η IHS Markit.

Οι συνολικές νέες παραγγελίες, κυρίως λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό του τριμήνου. Στο μεταξύ, ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών για εξαγωγές παρέμεινε σε επίπεδο ύφεσης (κάτω από τις 50 μονάδες) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς η πανδημία συνέχισε να πιέζει τις παραγγελίες του εξωτερικού.

Ο υποδείκτης που μετρά την απασχόληση αυξήθηκε τον Μάρτιο και επέστρεψε σε αναπτυξιακό επίπεδο μετά από τη συρρίκνωση του Φεβρουαρίου.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας εν μέσω ελπίδων για ανάκαμψη από την πανδημία, ανέφερε η Caixin.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα