Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές κάνουν ένα διάλειμμα από το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων στο κύμα ενθουσιασμού που διαμόρφωσαν οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων

Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε έγκριση για έκτακτη χρήση στο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech κατά του κορονοϊού. Οι ρυθμιστικές αρχες σε Ευρώπη και ΗΠΑ εξετάζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, όπως και τα δεδομένα του εμβολίου που έχει αναπτύξει η Moderna, και αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσδοκίες ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η διάθεση ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων έχουν πυροδοτήσει ελπιδες πως οι κυβερνήσεις θα είναι σύντομα σε θέση να ξεκινήσουν τη σταδιακή και συντονισμένη άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,02% στις 391,77 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,2% στις 13.287,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει επίσης 0,2% στις 5.569,68 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 6.468,70 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 χάνει 0,3%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα