Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς η αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται στη δημόσια ζωή και στις επιχειρήσεις επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,31% στις 371,44 μονάδες, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να προσθέτει 1% ενώ ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχωρεί 0,4%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,24%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,29% και ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 0,19%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει απώλειες 0,4% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,11%.

Η πανδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται ευρέως στην Ευρώπη με τις κυβερνήσεις να καταφεύγουν σε τοπικά lockdowns για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Η ισπανική κυβέρνηση προκάλεσε αντιπαράθεση αφού επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη και η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την Αγγλία τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου φαίνεται να εξασθένησαν το σαββατοκύριακο, καθώς τόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας απέρριψαν την πρόταση των 1,8 τρισ. δολαρίων από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα