Μεικτά πρόσημα στα ευρωχρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αναζητούν ενδείξεις για να υποστηρίξουν την προσδοκία τους ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με αμελητέες μεταβολές, στο 0,07%, με τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης να καταγράφουν κέρδη της τάξης του 0,75%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος, στην άλλη όχθη, υποχωρεί κατά 0,36%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, κινείται με άνοδο 0,03%.

Ο γερμανικός DAΧ ενισχύεται κατά 0,18%, με τον γαλλικό CAC 40 να χάνει 0,01%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB “χάνει” 0,44%, με τον ισπανικό IBEX 35 να κερδίζει 0,08%.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση καθορισμού νομισματική πολιτικής της oμοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), την 31η Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου. Οι traders ελπίζουν να συλλέξουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Τα στοιχήματα της αγοράς υποδηλώνουν σχεδόν 100% πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο

Μεταξύ των μεμονωμένων μετοχών, η ελβετική εταιρεία κατασκευής ακουστικών βαρηκοΐας Sonova σκαρφαλώνει στην κορυφή του STOXX 600 με άνοδο 6,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της.

Η Rheinmetall κερδίζει 5,2% μετά τη δημοσίευση της στρατηγικής έως το 2026 από τη γερμανική αμυντική εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, η Monte dei Paschi di Siena χάνει 3,8% αφού το ιταλικό κράτος πούλησε το 25% της τράπεζας που είχε διασωθεί με ευρωπαϊκά και κρατικά κεφάλαια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα