Μέι: Η Β. Ιρλανδία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ισχυρή πολιτική ηγεσία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πιστεύει ότι είναι πολύ περισσότερο σημαντικό σήμερα από ποτέ, για την Βόρεια Ιρλανδία να έχει μία ισχυρή πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση ελπίζει να φέρει τα πολιτικά κόμματα (της Βόρειας Ιρλανδίας) πίσω στις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα, εκπρόσωπος της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Βόρεια Ιρλανδία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  βρίσκεται χωρίς τοπική κυβέρνηση για περισσότερα από δύο χρόνια κι από τότε που το ιρλανδικό κόμμα Σιν Φέιν αποχώρησε από το (αναγκαστικό) κυβερνητικό πλαίσιο με το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (DUP) που υποστηρίζει την Βρετανία.

«Έχουμε μιλήσει διεξοδικά για την σπουδαιότητα αποκατάστασης του κοινού μηχανισμού άσκησης της εξουσίας στην Βόρεια Ιρλανδία,” δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Είναι πολύ περισσότερο σημαντικό από ποτέ, σήμερα, για την Βόρεια Ιρλανδία να έχει ισχυρή πολιτική ηγεσία κι ελπίζουμε ότι θα καταστεί δυνατή η επιστροφή των κομμάτων στις συνομιλίες, το συντομότερο δυνατό,” τόνισε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Μέι.

Σχετικά Νέα