Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Πολλά μικρά ενεργά μέτωπα

Δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο αλλά πολλά μικρότερα σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου. Τη φωτιά συντηρούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε βιομηχανίες και κάποιες διάσπαρτες κατοικίες τη περιοχής.

Τα εναέρια μέσα πετούν πάνω από το μέτωπο, πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ σε πιο μεγάλο ύψος πετούν τα επιβατικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNews, Θοδωρής Παναγιωτίδης, μετέδωσε νωρίτερα (15:45) ότι η φωτιά ξέσπασε από τον παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου από οικόπεδο πίσω από μια επιχείρηση σκαφών με αποτέλεσμα να μεταδοθεί σύντομα λόγω των ανέμων σε παρακείμενες επιχειρήσεις και σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά έχει περάσει μέσα από επιχειρήσεις κι έχει προκαλέσει ζημιές. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, όποια επιχείρηση ήταν ανάμεσα σε αυτά τα κτήματα, από τη μέσα πλευρά της Βάρης – Κορωπίου.

Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής αφορούσε στο να σταματήσει η πορεία προς τις κατοικημένες περιοχές. Το μέτωπο της φωτιάς ήταν αρχικά ενιαίο όμως στη συνέχεια άνοιξε και προς άλλες κατευθύνσεις. Η νοητή της κατεύθυνση είναι προς Λαμπρικά και Κίτσι.

Η αστυνομία βοηθούσε καθώς υπάρχει 112 για να εκκενωθούν προληπτικά κάποιες περιοχές, τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤΝews, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφερόμενος στη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου. Όπως είπε έχει ζητηθεί να εκκενωθούν το Κίτσι και τα Λαμπρικά. Ακόμα είπε ότι είναι σημαντικό να ακολουθούν οι πολίτες τις οδηγίες της Τροχαίας σε σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ καθώς και τις οδηγίες του 112.

Την ίδια ώρα εκκενώθηκαν τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαθητέςριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

«Η μεγάλη εστία συνέχεια φουντώνει ενώ υπάρχει και τρίτη εστία κοντά στο τούνελ της Βάρης Κορωπίου», περιέγραψε λίγο πριν από τις 16.00 η Άτζυ Κούκη, υπενθυμίζοντας ότι ισχύει εντολή εκκένωσης από τα Λαμπρικά προς Αγία Μαρίνα.

«Έχουν βγει εργαζόμενοι από διάφορες εταιρείες οι οποίες βρίσκονται επί της Βάρης Κορωπίου με διάφορα μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να τα απομακρύνουν. Είδαμε και βυτιοφόρα τα οποία σταματάνε με πυροσβεστικούς κρουνούς ώστε να μπορέσουμε να εφοδιαστούν ξανά και να πάνε ξανά στο μέτωπο της πυρκαγιάς» μετέδωσε.

Ακόμη, έγινε γνωστό πως φτάνουν υδροφόρες και από τις Αφίδνες, πέρα από τους όμορους δήμους.

Νωρίτερα μήνυμα του 112 εστάλη προειδοποιώντας να απομακρυνθούν προς την Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας όσοι βρίσκονται στα Λαμπρικά και όσοι βρίσκονται στο Κίτσι προς τη Βάρη.

Νέο μήνυμα 112 εστάλη για το Κίτσι, λίγο αργότερα:

Επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη και οι ρίψεις νερού γίνονται για να αποτραπεί η πορεία της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν πληγεί επιχειρήσεις και σπίτια.

Ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή δίπλα στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Το συνεργείο της ΕΡΤ αποτύπωσε τις προσπάθειες των πιλότων να προσεγγίσουν τις εστίες της πυρκαγιάς.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Επίσης, η Αττική Οδός ενημέρωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

πηγή:ertnews.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα