Μεγάλες επενδύσεις της ΕΔΑΘΕΣΣ στο Δήμο Τυρνάβου

Μεγάλες επενδύσεις που ξεπερνούν τα 5 εκ. € προβλέπονται στο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το Δήμο Τυρνάβου, όπως ενημέρωσε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Κόκουρα Ιωάννη. Στις επενδύσεις συμπεριλαμβάνονται και η κατασκευή χαλύβδινου δικτύου για τη διασύνδεση Λάρισας – Τυρνάβου.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Κόκουρας Ιωάννης, ο Γ.Δ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Υπεύθυνη Σχέσεων με Θεσμικούς Φορείς κα Μαγδαληνή Κουκουλιού

Περισσότερες από 1.000οικογένειες σήμερα σε Τύρναβο και Αμπελώνα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ με τις ενέργειες του Δημάρχου κ. Κόκουρα, εκτός από το Δημαρχείο, τροφοδοτήθηκαν επιπλέον 12 σχολικές μονάδες- δημοτικά κτίρια.

Στο πλαίσιοτης συνάντησης, ο Γενικός Διευθυντήςδήλωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διατηρεί άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή προς όφελος όλων των καταναλωτών. Η διείσδυση του φυσικού αερίου συνεχίζεται στον οικιακό αλλά και στον βιομηχανικό τομέα, καθώς μεγάλοι καταναλωτές όπως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου και μονάδες τροφίμων εντάσσονται στο δίκτυο διανομής και προγραμματίζεται η τροφοδοσία τους έως τον Φεβρουάριοτου 2022.

Πρόκειται να κατασκευασθούν σύμφωνα με το εγκεκριμένοπρόγραμμαανάπτυξης της Εταιρείας 16 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης και 11,5 χαλύβδινου δικτύου, έτσι ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου να ξεπεράσει το 50% του πληθυσμού μέχρι το 2025, αφού αναμένεται να συνδεθούν άλλες 1.500 οικογένειες στο διάστημα αυτό.

Το οινοποιείο Τυρνάβου εντάσσεται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Ηκα Καλογήρου Ε., Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οκ. Τσιτσιρίγγος Χ. Προέδρος του Δ.Σ και ο κ. Σίκαλος Ε.εκ μέρους του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, κ. Κόκουρας ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε με άμεσες ενέργειες στις συνδέσεις και τροφοδοτήσεις των 13 Δημοτικών Κτιρίων και ενημέρωσε ότι τα εναπομείναντα κτίρια πρόκειται να τροφοδοτηθούν έως τον Μάρτιο του 2022. Εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί και η σύμβαση σύνδεσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου. Όπως δήλωσε ο ίδιος «θα υπάρξει συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ώστε κατά την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την υλοποίηση των επεκτάσεων και των συνδέσεων οικιακών και εμπορικών καταναλωτών, προκειμένου να μην προκύψουν ζητήματα μετά την ολοκλήρωση του έργου».

Ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε «μολονότι είναι μια περίοδος υψηλού ενεργειακού κόστους λόγω της παγκόσμιας κρίσης, οι Θεσσαλοί έχουν αγκαλιάσει και εμπιστευθεί το φυσικό αέριο. Στα 20 χρόνια διαδρομής του φυσικού αερίου, υπήρξε μεγάλη εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά, τους εμπορικούς και τους βιομηχανικούς καταναλωτές. Αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, όμως μέχρι τότε, οι οικιακοί καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο χειμώνα. Ωστόσο, τοφυσικό αέριο παραμένει ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα και σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε η Πολιτεία, οι καταναλωτές αναμένεται ναβοηθηθούν μέσω του επιδόματος θέρμανσης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα