Με βαριές απώλειες έκλεισε η Wall Street

Μία δύσκολη εβδομάδα με μεγάλες ρευστοποιήσεις βίωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο, με κορυφαίο αρνητικό γεγονός η εκτίναξη των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 6,6 εκατ. αυτή την εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί και πάλι ρεκόρ στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, στα 3,28 εκατομμύρια. Μόλις ένα μήνα πριν, οι νέες αιτήσεις κινούνταν στο επίπεδο των 200.000.

Η δραματική αύξηση της ανεργίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πάνω από τα 10 εκατομμύρια. Σύντομα, ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ είναι πιθανό να ξεπεράσει το ρεκόρ των 15,3 εκατομμυρίων, που καταγράφηκε την περίοδο που έμεινε γνωστή ως Μεγάλη Ύφεση, μετά το κραχ του 1929.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1,67% και διαμορφώνεται στις 21.055,45 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 1,53% στις 2488,18 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,53% στις 7.373,08 μονάδες.

Σημειώνεται ότι αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους πωλητές να κυριαρχούν στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Απριλίου. Παράλληλα, πτωτικά έκλεισαν την εβδομάδα και οι ασιατικές αγορές.

 

Σχετικά Νέα