Με θετικό πρόσημο άνοιξε το χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε σήμερα Δευτέρα με ικανοποιητικά κέρδη αλλά χαμηλό τζίρο, καθώς πολλοί αγοραστές διερευνούν τις ευκαιρίες εισόδου μετά την πρόσφατη μεγάλη πτώση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,93% στις 833,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.001,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,92% στις 523,72 μονάδες.

Μέχρι τώρα βλέπουμε ένα FTSE 25 να συντηρείται με 3-4 δεικτοβαρείς τίτλους, με τον ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΕΕ να κρατάνε χαρακτήρα, έχοντας απορία αν αντιδράσει το σύνολο της αγοράς ή θα τραβήξει πτωτικά και αυτούς, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαρακη της Fast Finance. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχει και τη μεγαλύτερη πτώση, έχοντας χάσει τα χαμηλά έτους εδώ και μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, η αγορά είναι λογικό να ακολουθεί τους ξένους έχοντας την πεποίθηση πως θα είναι πιο αμυντική στις πτώσεις και πιο επιθετική στην άνοδο. Τα αποτελέσματα τόσο της οικονομίας όσο και των εταιριών έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία για τους επενδυτές και όχι μόνο πως κινούνται οι ξένες αγορές. Στην παρούσα πτώση πάντως και έχοντας διόρθωση και σε εταιρίες με πολύ καλά αποτελέσματα αλλά και growth δίνεται μία ευκαιρία για κάποιους να πάρουν μεσομακροπρόθεσμες θέσεις και όχι να κάνουν απλά trading.

Τεχνικά τώρα, έχουμε έρθει σε πολύ σημαντικά μεσοπρόθεσμα επίπεδα στήριξης έχοντας ωστόσο την πρώτη σημαντική αντίσταση στη ζώνη των 860 μονάδων. Οπότε το επίπεδο 800 και 860 μονάδων είναι τα δύο κοντινά σημαντικά μας επίπεδα. Στον FTSE 25 οι 2.050 – 2.080 μονάδες γίνεται σημαντική αντίσταση, ενώ οι 1.920 μονάδες είναι στήριξη. Ο τραπεζικός έχει πολύ μεγάλες στηρίξεις στη ζώνη των 500 μονάδων, επίπεδο που έχει δοκιμάσει αρκετές φορές και έχει κρατήσει.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης και ο ΟΤΕ σημειώνουν κέρδη 2,24% και 2,12% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, με μικρές απώλειες κινούνται οι ΟΠΑΠ και Coca Cola.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα