Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ασιατικές αγορές

Κερδίζουν έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα ισχυρά κέρδη της Wall Street και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα τα οποία πλησιάζουν στα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου Απριλίου.

Το άλμα στις νέες μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο επιστροφής των ολικών lockdowns που έχουν βαρύ αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 29.157 νέες μολύνσεις COVID για τις 22 Νοεμβρίου από 28.127 νέες μολύνσεις μια ημέρα νωρίτερα. Τα νέα κρούσματα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες και παραμένουν σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα σε εξαγωγικούς και βιομηχανικούς κόμβους, οδηγώντας τις αρχές να κλείσουν κάποιες εγκαταστάσεις.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται με μικρότερα κέρδη 0,3%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικής αργίας.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σκαρφαλώνει 0,7%,

Ο δείκτης S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία κατρακυλά 0,85% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αυξήσει το επιτόκιο της κατά 75 μονάδες βάσης στο 4,25% στο πλαίσιο της προσπάθειας της να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που έχει σκαρφαλώσει στο 7,2%.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Reserve Bank of New Zealand αύξησε τα επιτόκια της κατά περισσότερο από 50 μονάδες βάσης από την εισαγωγή του επίσημου επιτοκίου το 1999. Πλέον, το βασικό της επιτόκιο είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα