Με θετικά πρόσημα έκλεισε η Wall Street – Τρίτη συνεχόμενη άνοδο για τον Nasdaq

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι αμερικανικές μετοχές τις συναλλαγές στη συνεδρίαση της στη Wall Street, παρά τις ανακοινώσεις που έδειξαν «εκτόξευση» του πληθωρισμού σε υψηλό 40ετίας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πως έχουν προεξοφλήσει τα μεγέθη και στέκεται περισσότερο στις χτεσινές δηλώσεις του Τζ. Πάουελ.

Ο βιομηχανικός μέσος Dow Jones παρουσίασε κέρδος 28 μονάδων, ήτοι 0,11% και έκλεισε στις 36.290 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,28% και τερμάτισε στις 4.726 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε ανοδική πορεία και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα φτάνοντας τις 15.188 μονάδες, ήτοι αύξηση 0,23%.

Η ολοκλήρωση των επενδυτικών κινήσεων έρχεται μετά την μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, που παρουσίασε κέρδη 7% από έτος σε έτος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα από το 1982, αλλά ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Η δε μηνιαία αύξηση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Ωστόσο τα επιτόκια κινήθηκαν υψηλότερα την πρώτη εβδομάδα του 2022, πυροδοτώντας ένα sell off στις μετοχές της τεχνολογίας. Αυτό υποδηλώνει ότι η έκθεση για τον πληθωρισμό, και οι μελλοντικές ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ενδέχεται να αποδοθούν τουλάχιστον εν μέρει στην αγορά.

«Λέγαμε εδώ και καιρό ότι δεν περιμέναμε την κορύφωση στον πληθωρισμό για φέτος μέχρι τις αρχές του 2022 και το πιο σημαντικό ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε ο πληθωρισμός μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνεται, αφού τελικά αυτό πιθανότατα θα καθορίσει πόσο επιθετική θα είναι η Fed», δήλωσε ο Barry Gilbert, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial asset allocation.

Οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη ήταν μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις, με την χημική εταιρεία Mosaic να σημειώνει άνοδο άνω του 3% και τη Freeport-McMoRan να σημειώνει άλμα 4,4%. Microsoft και Alphabet της Google πρόσθεσαν ο καθένας περισσότερο από 1%, ενώ η Tesla κέρδισε 4%.

Το Dish Network σημείωσε άνοδο 3,7% μετά την είδηση ​​ότι η εταιρεία βρίσκεται ξανά σε συζητήσεις συγχώνευσης με την DirectTV, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν με τη New York Post.

Οι μετοχές της Biogen υποχώρησαν σχεδόν 8% μετά την είδηση ​​ότι η Medicare θα καλύψει το κόστος για το φάρμακο Alzheimer της εταιρείας Aduhelm μόνο για ασθενείς με συμπτώματα πρώιμου σταδίου που έχουν εγγραφεί σε κλινικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα