Με συγγνώμη παραιτήθηκε από την ηγεσία των Τόρις ο Σούνακ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές της Πέμπτης στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ στην τελευταία δήλωσή του ως πρωθυπουργός

Ο κ. Σούνακ στη δήλωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των Συντηρητικών και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους για το αποτέλεσμα αυτό.

«Έδωσα τα τα πάντα στην κυβέρνηση αλλά στείλατε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει» συνέχισε ο Σούνακ ζητώντας συγγνώμη και στους υποψηφίους των Συντηρητικών.

Όπως διευκρίνισε, δε, για την παραίτησή του αυτή δεν θα γίνει άμεσα αλλά «όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων αντικατασταστών μου»

«Με λυπεί που θα βρεθούν εκτός βουλής άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για τα δικαιώματα των ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Σούνακ καθώς οι Συντηρητικοί έχασαν 250 έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στη Βρετανία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή είναι μια δύσκολη ημέρα στο τέλος μισ σεριάς δύσκολων ημερών».

Αναφερόμενος στον μεγάλο νικητή των εκλογών, Κιρ Στάρμερ, τον χαρακτήρισε έναν «σεμνό και ανιδιοτελή πολιτικό».

«Όποιες κι αν ήταν οι διαφωνίες μας κατά την προεκλογική περίοδο, είναι ένας άνδρας που σέβομαι. Ο Σερ Στάρμερ και η οικογένειά του αξίζουν κάθε κατανόησής μας καθώς θα κάνουν αυτή τη μεγάλη μετάβαση στις ζωές τους» συμπλήρωσε ο Σούνακ.

Ο απερχόμενος βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην οικογένειά του ευχαριστώντας τη σύζυγο και τα παιδιά τους «για τις θυσίες που έκαναν ώστε εγώ να υπηρετήσω τη χώρα».

«Αποχωρώ με αίσθημα τιμής που διετέλεσα πρωθυπουργός σας. Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο και αυτό χάρη σε εσάς, τους Βρετανούς, την πραγματική πηγή των επιτυχιών μας. Σας ευχαριστώ πολύ» κατέληξε ο Ρίσι Σούνακ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα