

Περισσότερο από το αναμενόμενο διευρύνθηκε η οικονομία της Κίνας τους τελευταίους τρεις μήνες του 2024 καθώς τα μέτρα ενίσχυσης φαίνεται είχαν θετική επίδραση και βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, το κινέζικο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,4% το δ’ τρίμηνο του 2024, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters για ανάπτυξη 5%αλλά και τους ρυθμούς όλων των προηγούμενων τριμήνων του έτους όπου το ΑΕΠ είχε ενισχυθεί κατά 5,3%,4,7% και 4,5% για το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο αντίστοιχα.
Το σπριντ του τελευταίου τριμήνου βοήθησε την ετήσια ανάπτυξη της Κίνας να κλείσει στο 5% το 2024, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας την Παρασκευή, ανάλογα με τον επίσημο στόχο που είχε τεθεί «γύρω στο 5%».
Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο πολλαπλασίασε τα μέτρα στήριξης της δραστηριότητας, δαπανώντας τα μεγαλύτερα ποσά των τελευταίων ετών, για να τονωθεί η κατανάλωση.
Οι εξαγωγές κατέγραψαν ρεκόρ πέρυσι, πλησιάζοντας τα 3,4 τρισ. ευρώ (+7,1% σε ετήσια βάση), σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.
Αντίθετα οι πωλήσεις λιανικής συνέχισαν να επεκτείνονται με μάλλον βραδύ ρυθμό (+3,5%) σε σύγκριση με το 2023 (+7,2%), ένδειξη πως οι καταναλωτές πιέζονται.
«Η αλλαγή της πολιτικής στάσης τον περασμένο Σεπτέμβριο βοήθησε την οικονομία να σταθεροποιηθεί το 4ο τρίμηνο, αλλά απαιτούνται μεγάλα και επίμονα κίνητρα πολιτικής για να ενισχυθεί η οικονομική δυναμική και να διατηρηθεί η ανάκαμψη», δήλωσε σε σημείωμά του ο οικονομολόγος της Pinpoint Asset Management, Zhiwei Zhang.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.