Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Στο «κόκκινο» και η Wall Street

Με πτώση έκλεισαν τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους δείκτες να επηρεάζονται από μία σειρά αδύναμων εταιρικών αποτελεσμάτων, από τα ανάμεικτα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η κινεζική οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο, αλλά η απρόσμενη εξασθένηση της εγχώριας κατανάλωσης υπογράμμισε τη μακράς διάρκειας οικονομική ζημιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται φανερή η ανάγκη για συμφωνία των «27» στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, μια συμφωνία που θα καθορίσει την κατεύθυνση του ευρώ και των ευρωπαϊκών αγορών μετοχών και ομολόγων τους επόμενους μήνες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,47%. Πτώση σημείωσε και ο FTSE 100  στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0,67% και ο CAC 40  στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο -0.46%. Πτώση κατέγραψε και ο DAX  στη Φρανκφούρτη της τάξης του 0,43%. Μοναδική παραφωνία αποτελεί ο FTSE MIB στο Μιλάνο καθώς ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,37%.

Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών,  οι εταιρείες LVMH και Kering, οι οποίες στηρίζουν στην Κίνα ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους, κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 1% και 1,3% αντίστοιχα.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στη Wall Street. Συγκεκριμένα, στις 20:06 ώρας Ελλάδος ο S&P 500 σημειώνει πτώση  0,53%. Ο Dow Jones εμφανίζει πτώση 0,56% και ο Nasdaq βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, στο -0,57%.

Σχετικά Νέα