Με πτώση 4,6% ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο ο Dow Jones

Με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street, με την αμερικανική αγορά ωστόσο να ολοκληρώνει τη χειρότερη εβδομάδα της από τον Μάρτιο, καθώς η νέα επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για ανάσχεση της προσπάθειας ανάκαμψης.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει ήδη την Ευρώπη, οδηγώντας αρκετές χώρες της ΕΕ είτε να αυστηροποιήσουν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού είτε να προχωρούν ακόμη και σε νέα lockdowns, ενώ η ανεξέλεγκτη έξαρση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, όπου ξεπέρασαν για πρώτη φορά το “φράγμα” των 90.000 το τελευταίο 24ωρο, ναρκωθετεί και την προσπάθεια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα και ενώ απομένουν μόλις τρεις ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα αρκετών μονάδων στις δημοσκοπήσεις έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην τελική ευθεία για τις κάλπες, οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής.

Δείκτες- Στατιστικά
Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 157,51 μονάδες ή 0,59% χαμηλότερα, στις 26.501,60 μονάδες, μακριά ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας όπου βρέθηκε να “χάνει” σχεδόν 500 μονάδες.

Ο ευρύτερος S&P 500 τερμάτισε στις 3.272.,18 μονάδες, με πτώση 1,15%, επίσης μακριά από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Αρκετά χειρότερη εικόνα, εμφάνισε σήμερα ο τεχνολογικός Nasdaq, που έκλεισε με ισχυρές απώλειες της τάξης του 2,45%, στις 10.911,59 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,9% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δαπάνες ενισχύθηκαν 1,4%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της MarketWatch έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% στο εισόδημα και 1,1% στις δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε ελαφρώς στα τέλη Οκτωβρίου, αν και παρέμεινε πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα που ήταν πριν την πανδημία, ένδειξη ότι οι καταναλωτές παραμένουν ανήσυχοι εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan διαμορφώθηκε στις 81,8 μονάδες τον Οκτώβριο από την προκαταρκτική μέτρηση των 81,2 μονάδων νωρίτερα αυτό τον μήνα, και την τελική μέτρηση του Σεπτμεβρίου στις 80,4 μονάδες.

Σχετικά Νέα