«Με πέταγε από τον έναν τοίχο στον άλλο»: Συγκλονίζει μαρτυρία θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες στην αστυνομία, για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους και αποφασίζουν να μιλήσουν για τους κακοποιητές τους. Μια γυναίκα που βίωσε τον εφιάλτη και βρήκε την δύναμη να σπάσει τη σιωπή της, μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Παντού με χτύπαγε. Στο πρόσωπο ειδικά, στο στομάχι, στην κοιλιά. Παντού… παντού έτρεχε αίμα από πάνω μου. Η κόρη μου έκανε μια εβδομάδα να καθαρίσει το σπίτι γιατί με πέταγε από τον έναν τοίχο στον άλλο. Έπεφτα πάνω στους τοίχους, στις γωνίες, όπου έβρισκα. Ο δεύτερος γιός μου με είδε και δεν με αναγνώρισε, με έψαχνε να με βρει στο ΚΑΤ…», είπε η Ελπίδα.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να άκουσαν οι γείτονες και στείλανε την αστυνομία και το ασθενοφόρο. Φόρεσα ένα μαντήλι δεν με αναγνώρισα. Και κατέβηκα στον δρόμο να ζητήσω βοήθεια γιατί έχανα τις αισθήσεις μου σιγά σιγά . Οι γυναίκες να πάνε να το πούνε. Να βγούνε, να μην φοβούνται, γι’ αυτό έγινε η συνέντευξη αυτή».

Το τελευταίο καιρό σύμφωνα με τους ειδικούς έχουμε κατακόρυφη αύξηση των καταγγελλόμενων περιστατικών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα Μάνας, υποστήριξε πως «εμείς, ως σύλλογος, έχουμε αύξηση έως 45%, διότι καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα. Στο κινητό και στο σταθερό μου, είναι τραγικά τα πράγματα».

Ποιες όμως είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνει όποιος κακοποιείται;

Η Αφροδίτη Παπαδοπούλου, δικηγόρος και σύμβουλος συλλογου προστασιας κακοποιημενων γυναικων δήλωσε πως «το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα, είναι να πάρουν την απόφαση να δώσουν τελος, να μιλήσουν σε συγγενείς και φιλους, ώστε να απευθυνθούν σε κάποιο συλλογο, σ’ ένα δικηγόρο για θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Ποτέ δεν ανακοινώνω απόφαση εγκαταλειψης. Θα πρέπει να λειτουργούν οργανωμένα».

Σε όλη τη ζώνη θα λειτουργούν στέγες για την φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών με τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα