Με οριακά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο

Με ήπια κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μολονότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησαν σε ενδοσυνεδριακά χαμηλά εβδομάδας, καθώς οι traders προσπαθούν να εκτιμήσουν την επίδραση που θα έχει στη ζήτηση για ενεργειακούς πόρους η τελευταία έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στην Ασία.

“Παρά την απαισιοδοξία που έγινε ορατή αυτή την εβδομάδα, η ζήτηση είναι ισχυρή σε τουλάχιστο δύο από τις μεγαλύτερες αγορές πετρελαίου, εκείνες των ΗΠΑ και της Κίνας”, ανέφερε ο Manish Raj, CFO στην Velandera Energy. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο σημείο τους από την έναρξη της πανδημίας, σε ένα σημάδι αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επίσης, “παρά τα ταχέως αυξανόμενα κρούσματα στην Ινδία, η οικονομική δραστηριότητα, η κίνηση στους δρόμους και η κατανάλωση ενέργειας παραμένουν αρκετά υψηλότερα σε σχέση με πέρσι”, πρόσθεσε.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 8 σεντς ή 0,1%, στα 65,40 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου κέρδισε επίσης 8 σεντς ή 0,1%, στα 61,43 δολ. το βαρέλι.

Ενδοσυνεδριακά, και τα δύο συμβόλαια άγγιξαν το χαμηλότερο σημείο τους από τις 14 Απριλίου, με βάση στοιχεία της FactSet.

“Δεν είναι αρκετό να βλέπει κανείς τις ΗΠΑ και την Κίνα να τα πηγαίνουν καλά με την πανδημία”, ανέφερε ο Bjornar Tonhaugen, επικεφαλής αγορών πετρελαίου στην Rystad Energy, σε σημείωμά του την Πέμπτη. “Οι τιμές του πετρελαίου χρειάζονται, για να πάρουν ξανά την ανιούσα, να δουν δείγματα παγκόσμιας ανάκαμψης – και αυτά αυτή τη στιγμή δεν είναι πολλά στις χώρες της Ασίας”.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα 314.835 νέα κρούσματα COVID-19, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ. Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ανησυχητική και στην Ιαπωνία, με τις αρχές να εξετάζουν την κήρυξη της Οζάκα και του Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ινδία και Ιαπωνία είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές και εισαγωγείς αργού παγκοσμίως, σημειώνει ο Eugen Weinberg, αναλυτής στην Commerzbank.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα