Με νέες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Έχασαν έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς η νέα κατρακύλα των κινεζικών δεικτών έπληξε την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,5% στις 458,65 μονάδες, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο γερμανικός DAX έχασε 0,6% και έκλεισε στις 15.519,13 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,7% στις 6.531,92 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,4% στις 6.996,08 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,9%.

Οι ανησυχίες για την αυστηροποίηση του εποπτικού πλαισίου στον κλάδο της τεχνολογίας στην Κίνα έχουν πυροδοτήσει ένα sell-off στα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους κλυδωνισμούς να μεταφέρονται και στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η ολλανδική εταιρεία Prosus, η οποία έχει μερίδιο στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent, σημείωσε βουτιά 7,2%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, μετά την κατρακύλα των κινεζικών δεικτών σε χαμηλά πολλών μηνών.

Η βρετανική Reckitt στο μεταξύ σημείωσε βουτιά 8,4% μετά την προειδοποίηση της εταιρείας καταναλωτικών αγαθών ότι τα περιθώρια της θα πιεστούν φέτος λόγω του υψηλότερου κόστους.

Μεγάλες απώλειες 9,9% σημείωσε από την πλευρά της η ελβετική Logitech καθώς η κατασκευάστρια εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών διατήρησε τους στόχους για το σύνολο του έτους, παρά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH, ενώ η γαλλική εταιρεία λογισμικού Dassault Systemes αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για το 2021 καθώς καταγράφει θετικό μομέντουμ στο σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Συνολικά, 104 εταιρείες του δείκτη STOXX 600 έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τριμηνιαία αποτελέσματα, όπως μεταδίδει το Reuters. Από αυτές, το 64,4% ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με βάση τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα