Με νέα ιστορικά υψηλά των Dow Jones και S&P 500 έκλεισε η Wall Street

Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500, ενώ μικρά κέρδη σημείωσε και ο Nasdaq, με τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στη Wall Street, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των τριμηνιαίων ανακοινώσεων.

Τα εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών, με τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας -Goldman Sachs, Citigroup και JPMorgan Chase μεταξύ άλλων- να ανακοινώνουν τις προηγούμενες ημέρες κέρδη και έσοδα πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σήμερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της στο α΄ τρίμηνο, ενώ σημείωσε αύξηση-ρεκόρ 60% στα έσοδα, κυρίως χάρη στη δυναμική των δραστηριοτήτων θεσμικών τίτλων.

Επίσης, η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών και εσόδων α΄ τριμήνου, ωστόσο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones πρόσθεσε 164,68 μονάδες ή 0,5% κλείνοντας στις 34.200,67 με ώθηση από τη μετοχή της Cisco που σημείωσε “άλμα” 2,44%, ενώ από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη 24 κατέγραψαν άνοδο και μόλις 6 αρνητικό πρόσημο.

Ο ευρύτερος S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,40% κοντά στις 4.185,47 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε τελικά με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,10% στις 14.052,34 μονάδες, καταφέρνοντας να “σβήσει” τις ζημιές που σημείωνε σχεδόν σε ολόκληρη τη συνεδρίαση.

Σε εβδομαδιαία βάση, και οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο άνω του 1%. Ο Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500 πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, ενώ ο Nasdaq την τρίτη.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στην Κίνα επίσης υποστηρίζουν το αφήγημα για ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος. Τα στοιχεία έδειξαν άλμα 18,3% της ανάπτυξης σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 34,2% στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Μάκρο
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 19% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, όταν οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν πλήξει την κατασκευαστική δραστηριότητα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 οι ενάρξεις κατέγραψαν άλμα 37%.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές άδειες, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 2,7% από τον Φεβρουάριο και 30% από τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα