Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επενδυτική προσοχή να στρέφεται σήμερα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε και νέο άλμα τον Αύγουστο, ωστόσο ήταν χαμηλότερος των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, με την ετήσια άνοδο να φτάνει το 5,3%, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για μηνιαία άνοδο 0,4% και ετήσια άνοδο 5,4% σε δημοσκόπηση αναλυτών.

Τα στοιχεία έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να κορυφώθηκε τους προηγούμενους μήνες και να έχει αρχίσει πλέον να επιβραδύνει, αν και θα μπορούσε να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% για κάποιο διάστημα λόγω και των προβλημάτων στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η αποκλιμάκωση των ανοδικών πιέσεων στον πληθωρισμό θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική Federal Reserve να καθυστερήσει λίγο την ανακοίνωση της μείωσης της νομισματικής τόνωσης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 467,65 μονάδες, με τον δείκτη βασικών πόρων να χάνει 1,9% και τις τράπεζες να υποχωρούν 1,1%.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 15.722,99 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,4% στις 6.652,97 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,5% στις 7.034,06 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,4%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, εταιρείες του κλάδου πολυτελών ειδών όπως οι LVMH, Kering, Richemont και Burberry υποχώρησαν από 1,9% εώς 3%, καθώς εντείνονται και πάλι οι ανησυχίες για την εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα