Με κέρδη κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών

Συνέχεια στη μετεκλογική άνοδο δίνει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,03% στις 1.214,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.961,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,80% στις 989,12 μονάδες.

Το μπαράζ των θετικών εκθέσεων από ξένους αναλυτές, η βεβαιότητα πλέον της κυβερνητικής συνέχειας, τα εταιρικά αποτελέσματα και η προοπτική της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, έχουν δημιουργήσει ένα μίγμα που τροφοδοτεί την άνοδο, με πρώτο στόχο τις 1.250 μονάδες και δεύτερο τις 1.300. Και οι πρωταγωνιστές είναι όλο και περισσότεροι τίτλοι, με τη ρευστότητα που εισρέει να διαχέεται σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερο μήκος του ταμπλό.

Αυτό άλλωστε είναι και το ποιοτικό στοιχείο που διακρίνει μία bull market από ένα ανοδικό ξέσπασμα, με τους αναλυτές να εντοπίζουν όλο και περισσότερους τίτλους που μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη, την πιστωτική επέκταση και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα συνεχίσουν να εισρέουν στην οικονομία την επόμενη διετία τουλάχιστον. Υπό την προϋπόθεση βέβαια της κυβερνητικής συνέχειας σε μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία, δύο όροι που όπως όλα δείχνουν το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα τηρήσει εάν θέλει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης.

Άλλωστε, όπως τονίζει και χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, στην παρούσα φάση, και όσο το ΧΑ βρίσκεται σε φάση προεξόφλησης θετικών εξελίξεων, ουδείς θέλει να μείνει έξω από τη Λ. Αθηνών, κάτι που δημιουργεί μία αυτοτροφοδοτούμενη άνοδο. Οι αναταράξεις βέβαια δεν θα λείψουν, αλλά όσο η συναλλακτική δραστηριότητα μαρτυρά την είσοδο κεφαλαίων, τόσο οι βάσεις που θα δημιουργούνται θα είναι ισχυρές.

Στο ταμπλό
ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Eurobank, Λάμδα και Ελλάκτωρ ηγούνται της ανόδου με κέρδη άνω του 2%, ενώ άνω του +1% κινούνται οι Coca Cola, ΔΕΗ, Εθνική, Motor Oil, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Aegean, Autohellas, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Jumbo, Quest, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά οι Σαράντης και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα