Με κέρδη έκλεισε η Wall Street

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και το guidance των εισηγμένων, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάουελ και άλλων αξιωματούχων της Fed σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινήθηκε ανοδικά κατά 0,37% στις 38.521 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,23%, στις 4.954 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε οριακά κέρδη 0,07%, στις 15.609 μονάδες.

Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα η φαρμακευτική Eli Lilly σημείωσε άνοδο 2,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών για το δ’ τρίμηνο.

Η Palantir Technologies κατέγραψε μεγάλα κέρδη κατά 30%, λόγω της πρώτης κερδοφόρας χρήσης της και του θετικού guidance για την επόμενη χρήση, ενώ η Spolify Technologies σημείωσε άνοδο κατά 4% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες ως προς την αύξηση των συνδρομητών Premium.

Άλλες δυο εταιρείες του κλάδου χημικών και φαρμάκων σημειώνουν σημαντική άνοδο μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πρόκειται για τις HealthCare Technologies που κινείται ανοδικά κατά 10% και DuPont de Nemours, που κερδίζει πάνω από 6%.

Από τις μισές, περίπου, εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους, το 80,4% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με reports των αναλυτών.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, η αρχική αισιοδοξία για μια μείωση των επιτοκίων μέσα στο α’ τρίμηνο έχει υποχωρήσει σημαντικά. Οι αγορές, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών βλέπουν πιθανότητα σχεδόν 65% για τουλάχιστον μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι τον Μάιο, από περίπου 90% που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα