Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, σε μια εβδομάδα που ξεκίνησε με ένα ισχυρό sell-off και ολοκληρώθηκε με ρεκόρ. Ο Dow Jones για πρώτη φορά έκλεισε πάνω από το ορόσημο των 35.000 μονάδων, με την ανάκαμψη στο αμερικανικό χρηματιστήριο να οφείλεται κυρίως σε ένα μπαράζ ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων που συντηρουν το θετικό κλίμα, παρόλο που παραμένει ο προβληματισμός για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης λόγω της κακής επιδημιολογικής εικόνας σε πολλές περιοχές της ΗΠΑ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη συμβάλλουν στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. Το ότι ο Dow ξεπέρασε τις 35.000 μονάδες στις συναλλαγές της Παρασκευής είναι “μια ευχάριστη υπενθύμιση ότι αποφύγαμε τον αστεροειδή για άλλη μια φορά”, είπε χαρακτηριστικά.

Twitter και Snap ανακοίνωσαν χθες τα αποτελέσματα τους για το τελευταίο τρίμηνο, με τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα οικονομικά μεγέθη της Intel για το τελευταίο τρίμηνο, με τον αμερικανικό κολοσσό ωστόσο να εμφανίζεται επιφυλακτικός για τη συνέχεια λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στο μεταξύ, οι ισχυρές επιδόσεις των τεχνολογικών μετοχών ήρθαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπο στην οικονομία από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

“Οι επενδυτές δεν είναι σίγουροι για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την ανάκαμψη της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κοροναϊού, οι τεχνολογικές μετοχές παρείχαν καταφύγιο για τους προβληματικούς επενδυτές λόγω των υψηλότερων του μέσου όρου επιδόσεων των κερδών τους”, δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της AvaTrade.

Την Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 1,286%.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πρόσθεσε 0,68% ή 238 μονάδες για να κλείσει στις 35.061,55, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχυθηκε κατά 1,01% στις 4.411,79 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,04% στις 14.836,99 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,1%, ο S&P 500 κέρδισε 2%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,8%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones, 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Visa (+2,01), Ηome Depot (1,91%) και Mc Donald’s (1,74%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Ιntel (-5,20%) και Honeywell Ιnternational (-1,49%).

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιούλιο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβράδυνε περισσότερο τον τρέχοντα μήνα στις ΗΠΑ, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της μεταποίησης δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τον μεταποιητικό κλάδο και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 59,7 μονάδες τον Ιούλιο από 63,7 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 63,1 μονάδες από 62,1 τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να υποχωρήσει στις 62 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα