Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το μαζικό sell-off της προηγούμενης εβδομάδας έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των αγοραστών που αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο STOXX 600 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,35% και έκλεισε στις 408,58 μονάδες μετά την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας σε χαμηλό άνω των 12 μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 4,6%, εμφανίζοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τις αρχές του Μαρτίου. Οι κλυδωνισμοί ακολούθησαν τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων σε ΗΠΑ, Ελβετία και Βρετανία που πυροδότησαν ένα νέο κύμα ανησυχιών για τον κίνδυνο της ύφεσης λόγω της επιθετικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια της τον Ιούλιο, ανοίγοντας με τη σειρά της τον κύκλο σύσφιξης της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσει το ράλι του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX έκλεισε με κέρδη 0,2% στις 13.292,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,75% στις 5.964,66 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,4% στις 7.152,05 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα