Με κέρδη άνοιξαν οι ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανακάμψουν από τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης ημέρας αντλώντας ώθηση και απο τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Γερμανία.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν βρεθεί να γνωρίζουν ισχυρούς κλυδωνισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλης επιβράδυνσης ή ακόμα και ύφεσης της οικονομίας τους επόμενους μήνες εν μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες προκειμένου να ανακοπεί το ράλι του πληθωρισμού. Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα lockdowns στην Κίνα εντείνουν τις καθοδικές πιέσεις στην οικονομία καταστρέφοντας τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κερδίζει 0,9% στις 435,35 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 14.025,52 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το α’ τρίμηνο παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που έπληξε την ιδιωτική κατανάλωση και τη μεταποιητική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση για την περίοδο που ανακοινώθηκε σήμερα από τη Destatis, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο κατά 0,2% σε προσαρμοσμένη βάση, από το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 3,8% σε προσαρμοσμένη βάση.

Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6.293,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,7% στις 7.533,72 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζουν 1,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα