Με κέρδη, αλλά κάτω από τα 1.900 δολ. έκλεισε ο χρυσός

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, στηριζόμενος εν μέρει από μια υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, ωστόσο η τιμή του παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολ. ανά ουγγιά, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο τελευταίος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 4,8% για τον Μάιο σε ετήσια βάση, είχε οδηγήσει έναν μήνα νωρίτερα σε σημαντικές “αναταράξεις” στις αγορές, όταν είχε διαμορφωθεί για τον Απρίλιο στο 4,2%.

“Εάν εμφανιστεί ένα ποσοστό χαμηλότερο των εκτιμήσεων, αναμείνατε ένα σημαντικό sell off στον χρυσό βραχυπρόθεσμα”, σημειώνει ο David Russell, διευθυντής μάρκετινγκ στην GoldCore, μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch, ενώ ένα υψηλότερο των εκτιμήσεων ποσοστό “θα μπορούσε να δώσει στον χρυσό την μικρή ώθηση που χρειάζεται να σπάσει την αντίσταση και να μπει σε νέα φάση του ανοδικού του κύκλου”.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 1,10 δολ. ή περίπου 0,1%, κλείνοντας στα 1.895,50 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Ιουλίου, την ίδια ώρα, έκλεισε στα 28 δολ. ανά ουγγιά, με κέρδη 27 σεντς ή 1%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησε στο 1,487%, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Μάρτιο. Το δε δολάριο έδειξε στοιχεία σταθεροποίησης έναντι ενός καλαθιού έξι διεθνών ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Η άνοδος της τιμής του δολαρίου και η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ συνήθως μειώνουν την επενδυτική διάθεση για επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα.

Η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,9%, στα 1.151,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 2.772,80 ανά ουγγιά, με πτώση 1,2%.

Ο χαλκός Ιουλίου “έχασε” περί το 0,6%, στα 4,53 δολ. η λίβρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα