Με ισχυρά κέρδη Ολοκληρώθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ανακτώντας ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά την κατρακύλα της Δευτέρας και τερματίζοντας ένα πολυήμερο πτωτικό σερί.

Η εκτίναξη των ανησυχιών από την αλματώδη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη υποχρέωσαν τη Δευτέρα τον βιομηχανικό Dow Jones σε βουτιά 725,81 μονάδων ή 2,1%, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2020. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε 1,6%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 1,1%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάιο.

Οι χθεσινές πιέσεις εκδηλώθηκαν καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού συνεχίζει να καλπάζει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, πυροδοτώντας ανησυχίες για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης ή ακόμα και επανάληψης των αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια και την οικονομική δραστηριότητα που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση το περασμένο έτος.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 549,95 μονάδες ή 1,62% και σκαρφάλωσε στις 34.511,99 μονάδες. Ο S&P 500 πρόσθεσε 64,57 μονάδες (1,52%) στις 4.323,06 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πρόσθεσε 223,89 μονάδες (1,57%) στις 14.498,88 μονάδες.

Ο S&P έσπασε ένα αρνητικό σερί τριών διαδοχικών συνεδριάσεων, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε έδαφος μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις.

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται σταδιακά στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τον κολοσσό της πληροφορικής International Business Machines να ανακοινώνει χθες αύξηση των εσόδων του για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

Από την πλευρά της η Philip Morris International ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο έχασε τις προβλέψεις για τα έσοδα. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Halliburton για το τελευταίο τρίμηνο.

Η Travelers Companies ανακοίνωσε κέρδη από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα της ασφαλιστικής εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020 σημείωσαν άλμα 29%.

Οι οικοδομικές άδειες ωστόσο, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, υποχώρησαν 5% από τον Μάιο, εν και σε ετήσια βάση εμφάνισαν αύξηση 23%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα