Με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας ζητά να εξεταστεί ο «Σαράφης»

Δύο 24ωρα μετά την έκδοση του εντάλματος για τη βίαιη προσαγωγή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” έδωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – τηλεφωνικά σημεία ζωής στον αρμόδιο αξιωματικό της υπηρεσίας προστασίας μαρτύρων της αστυνομίας, επαναλαμβάνοντας ότι είναι διαθέσιμος για εξέταση από την Προανακριτική Επιτροπή υπό τον όρο της πραγματοποίησης της μόνο με ηλεκτρονικά μέσα, όπως ορίζει ο ισχίων νόμος, δηλαδή από διαφορετική αίθουσα με μετάδοση ήχου και αλλοίωση της φωνής του.

“Δεν έχουμε λόγο να μπούμε στη συζήτηση αυτή. Δεν θα υποβάλλει όρους ο Σαράφης. Η απάντηση είναι: η Επιτροπή με ευρεία συναίνεση γνωστοποίησε τις προθέσεις της στον Εισαγγελέα του Αρείου πάγου. Εξέταση με τον ίδιο τρόπο που εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης”,σχολίαζε πηγή της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που παρότι απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες τηλεφωνικής εμφάνισης του μάρτυρα, προϊδέαζε για την κατηγορηματική του απόρριψη και την επιμονή στην απόφαση για δια ζώσης εξέταση, με δεδομένο ότι έχει καταστεί σαφές πλέον ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα καθορισμού των όρων εξέτασης ανήκει στην Επιτροπή, πάντα βάσει των προβλέψεων του νόμου.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές όλων των υπολοίπων κομμάτων της Επιτροπής έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της εξέτασης με φυσική παρουσία. Το, δε, ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει σε αυτή εφόσον και όταν γίνει μόνο αν δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλοίωση των χαρακτηριστικών των μαρτύρων.

Σχετικά Νέα