Με γεμάτη ατζέντα ο Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ

Οικονομία, επενδύσεις, εθνικά θέματα και προσφυγικό βρίσκονται στην ατζέντα του Πρωθυπουργού για το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί αύριο το απόγευμα και στο πρόγραμμά του έχουν οριστικοποιηθεί κρίσιμα ραντεβού με ξένους ηγέτες και επιχειρηματίες.

Έχει ήδη ανακοινωθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένας από τους στόχους του Πρωθυπουργού είναι να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Όπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Στέλιος Πέτσας
“Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θέλουμε να δείξουμε μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στην καρδιά της Ευρώπης και έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Γι’αυτό ο στόχος μας είναι τριπλός. Πρώτον να αναδείξουμε το οικονομικό μας σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο που δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, δεύτερον να βάλουμε την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή με τον τρόπο που της αρμόζει και εδώ υπάρχουν και τα περιφερειακά ζητήματα όπως αυτά της Τουρκίας αλλά και τα διεθνή θέματα. Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Τραμπ και με άλλους σημαντικούς Πρωθυπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη. Επίσης θα δείξει και μία χώρα που έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα για όλη την ανθρωπότητα. Θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός για το θέμα της κλιματικής αλλαγής για παράδειγμα”.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να πείσει τους συνομιλητές του για την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Σχετικά Νέα