«Με φούξια αγάπη και γκλίτερ πόνο»

Φεμινιστικές και λοατκι ομάδες βρέθηκαν το Σάββατο 21/12/19 και πάλι στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ, «για να αποκαταστήσουν με το ροζ την παρουσία της Ζάκι στους δρόμους της πόλης που αγάπησε και στο σημείο που το αίμα της έβαψε το γκρίζο. Με φούξια αγάπη και γκλίτερ πόνο».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η πρωτοβουλία «Δικαοσύνη για τον/την Ζακ/Ζάκι» («Justice4ZakZackie»):

Πριν από 15 μήνες ακριβώς, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 15:04 το ασθενοφόρο παρέλαβε το βάναυσα παραβιασμένο σώμα του Ζακ από την οδό Γλάδστωνος πισθάγκωνα χειροπεδημένο.

Αφεντικά και αστυνομικοί του αφαίρεσαν την ζωή. Δεν του δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία, έστω και την τελευταία στιγμή για ανάνηψη. Στον Ευαγγελισμό απλώς διαπιστώθηκε ο βίαιος θάνατός του.

Όσα ακολούθησαν στη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του βάναυσου αφανισμού εξακολουθούν να πληγώνουν την οικογένεια, τους φίλους του και ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

 

Τίποτα δεν ξεχάστηκε. Το τραύμα είναι βαθύ και οδυνηρό. Βαθαίνει όλο και περισσότερο, όσο δεν ορίζεται ημερομηνία δίκης, όσο χάνονται άλλες ζωές στο όνομα της καταστολής και της “κανονικότητας”.

Σήμερα, φεμινιστικές και λοατκι ομάδες βρέθηκαν και πάλι στο σημείο της δολοφονίας. Για να αποκαταστήσουν με το ροζ την παρουσία της Ζάκι στους δρόμους της πόλης που αγάπησε και στο σημείο που το αίμα της έβαψε το γκρίζο. Με φούξια αγάπη και γκλίτερ πόνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα