Με fast track διαδικασίες στους δείκτες FTSE η μετοχή του Ελ. Βενιζέλος

Τα κριτήρια ταχείας εισαγωγής στους δείκτες FTSE φαίνεται πως πληρούν οι μετοχές του ΔΑΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος FTSE Russell οι μετοχές του ΔΑΑ εισέρχονται στον FTSE Global Equity Index.

Παράλληλα εισέρχονται στους δείκτες FTSE All- World, FTSE MPF All- World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging.

Με fast track διαδικασίες στους δείκτες FTSE η μετοχή του Ελ. Βενιζέλος
“Απογειώθηκε” στο ντεμπούτο του το Ελ. Βενιζέλος

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα όπως αναμενόταν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” που εντυπωσίασε στο ντεμπούτο στο ταμπλό, όπως άλλωστε και κατά τη διάρκεια της IPO.

Η εξαιρετικά έντονη ζήτηση που είχε προσελκύσει άλλωστε η διάθεση του 30% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ στο αεροδρόμιο, με υπερκάλυψη σχεδόν 12 φορές της προσφοράς, άφηνε “ανοιχτούς λογαριασμούς” στο ταμπλό για όσους έμειναν εκτός της διαδικασίας ενώ είχε ωθήσει την τιμή στο άνω άκρο των 8,2 ευρώ (χαμηλό τα 7 ευρώ).

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή του Ελ. Βενιζέλος “εκτοξεύθηκε” με το άνοιγμα στα 9,4 ευρώ και προχώρησε γρήγορα έως και τα 9,56 ευρώ (+16,5%) για να κλείσει τελικά στα 9,16 ευρώ με άλμα 11,7%.

Χαρακτηριστικό της επενδυτικής “φρενίτιδας” για το ΔΑΑ ήταν ότι στα πρώτα 10 λεπτά μόλις των συναλλαγών ο τίτλος είχε κάνει τζίρο άνω των 30 εκατ. ευρώ, στα μισά περίπου της ημέρας ξεπερνούσε τα 60 εκατ. και τελικά στο κλείσιμο έφτασε τα 90,12 εκατ. με τον όγκο των συναλλαγών στα 9,67 εκατ. τεμάχια.

Ενδεικτικό της βαρύτητας της εισαγωγής είναι επίσης ότι με την κίνηση της μετοχής η κεφαλαιοποίηση του ΔΑΑ βρέθηκε στα 2,74 δισ. ευρώ (από τα 2,46 δισ. αρχικά) που το κατατάσσει στη 12η θέση μεταξύ των εισηγμένων στο ΧΑ.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της κυβέρνησης και εκπρόσωποι του ΔΑΑ έκαναν λόγο για μια ημέρα ορόσημο για το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς και για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα