Με εξώδικο απαντά στον ΔΕΔΔΗΕ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ΔΕΔΔΗΕ για τις ευθύνες της κατάστασης που διαμορφώθηκε στα Βόρεια Προάστια, ένας από τους Δήμους που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή ακολουθεί τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ, αναφέροντας πως ήταν απόλυτα δική του ευθύνη ο καθαρισμός από επικίνδυνα δένδρα και κλαδιά, τα οποία έπεσαν και παρέσυραν καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι χιλιάδες σπίτια για ολόκληρα 24ωρα εν μέσω χιονιά.

«Παράλληλα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα