Με δικαστικούς υπαλλήλους συναντήθηκε σήμερα ο Μ. Καλογήρου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) είχαν σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γενικού γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Σάρλης με βασικά θέματα συζήτησης την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και τις εκλογικές αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από την ΟΔΥΕ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των εκλογικών συνεργείων στα οποία μετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, τα οποία θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία.

Παράλληλα, στη συνάντηση με τα μέλη του ΣΔΥΑ, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2015 για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με 500 και πλέον δικαστικούς υπαλλήλους (μέσω ΑΣΕΠ 1998 και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω διορισμού διακριθέντων αθλητών κ.λπ.), ενώ οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων διατύπωσαν παράπονα για τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ.

Επίσης, αναδείχθηκε ο διπλασιασμός για το έτος 2019, της προβλεπόμενης δαπάνης για υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικά για τις ανάγκες του εφετείου της Αθήνας, αφού με την πρόσφατη ανακατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων δημιουργήθηκαν κενές θέσεις, η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι οι θέσεις αυτές να καλυφθούν.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε η υποβολή αιτήματος έγκρισης δαπάνης για την πρόσληψη 50 υπαλλήλων.

Σχετικά Νέα