Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση κερδών μετά το εντυπωσιακό ράλι της Δευτέρας που ακολούθησε την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Η απόδοση στο 10ετές συνέχισε να υποχωρεί σήμερα, διολισθαίνοντας στο 1,414% στον απόηχο των δηλώσεων ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Federal Reserve ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί με προσοχή την πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά των ομολόγων.

Η εκρηκτική άνοδος της Δευτέρας – με τον Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη από τον περασμένο Νοέμβριο – ακολούθησε τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσε στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα το ράλι των αποδόσεων εν μέσω εντεινόμενων εκτιμήσεων ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αποκτήσει μεγαλύτερη ορμή τους επόμενους μήνες, δίνοντας ισχυρή ώθηση και στον πληθωρισμό.

Οι προοπτικές της οικονομίας βελτιώνονται καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν με ολοένα και ταχύτερο ρυθμό και το Κογκρέσο ετοιμάζεται να περάσει άλλο ένα γιγαντιαίο πακέτο τόνωσης. Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει την Federal Reserve να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Τις ανησυχίες αυτές πάντως άμβλυναν οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της Fed που στις δημόσιες δηλώσεις τους επαναλαμβάνουν ότι δεν διακρίνουν την ανάγκη για κάποια μεταβολή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Αυτό έκανε σήμερα και το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας Lael Brainard, επισημαίνοντας ότι η οικονομία παραμένει μακριά από τους στόχους της Fed.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 143,99 μονάδες ή -0,46% στις 31.391,52 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 31,53 μονάδες (-0,81%) στις 3.870,29 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες με βουτιά 230,04 μονάδων (-1,69%) και κλείσιμο στις 13.358,79 μονάδες.

Από το “μέτωπο” των αποτελεσμάτων, τα κέρδη και οι πωλήσεις της εκπτωτικής αλυσίδας Target Corp. για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων AutoZone Inc.

Ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Zoom για το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία βιντεοεπικοινωνίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 260,4 εκατ. δολ. ή 87 cents ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με κέρδη 15,3 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα παράλληλα σημείωσαν άλμα 369% στα 882,5 εκατ. δολ. από 188,3 εκατ. δολ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα