Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε καθοδική τροχιά επέστρεψαν σήμερα οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκύπτωντας στις τραπεζικές πιέσεις και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αγορά δεν έχει βρει σημεία ισορροπίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,55% στις 632,81 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 33,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,75%, στις 1.497,30 μονάδες, ενώ στο -0,03% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 907,27 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,14% στις 289,89 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Motor Oil, Jumbo και Εθνική έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ασκώντας σοβαρές πιέσεις στον γενικό δείκτη, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Φουρλής, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, οι στηρίξεις ήρθαν από τα άνω του 1% κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη, Λάμδα και Aegean, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η ΔΕΗ.

Σχετικά Νέα