Με απώλειες έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών

Με ελεγχόμενες απώλειες, λόγω του άλματος της ΔΕΗ, αλλά και με πολύ χαμηλό τζίρο, άρχισε τον μήνα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διόρθωσε μετά από ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων, με τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών να υπερέχουν.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,87% στις 860,51 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 855,20 μονάδων (-1,49%) και 864,44 μονάδες (-0,42%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 36,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 284 χιλ. τεμάχια.

Διόρθωσε, αλλά κράτησε τις 860 μονάδες, το Χρηματιστήριο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,05%, στις 2.120,85 μονάδες, ενώ στο -0,27% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.358,49 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,46% στις 762,73 μονάδες.

Εκτός της διακοπής του τετραήμερου ανοδικού σερί, το ΧΑ σήμερα παρέμεινε με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα χαρτοφυλάκια από την άλλη όχθη του Ατλαντικού είναι ενεργά καθημερινώς στη Λ. Αθηνών. Σήμερα είναι η αργία της labor day στις ΗΠΑ, με τη Wall Street να παραμένει κλειστή και τα ξένα χαρτοφυλάκια να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους από το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη, όπως μας είχαν συνηθίσει τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως, παρά την πτώση, το κλίμα στην αγορά δεν ήταν απόλυτα αρνητικό δεδομένου του ότι προέρχεται από τον πρώτο πτωτικό μήνα του έτους, τον Αύγουστο, ο οποίος όμως στο τέλος μάζεψε και το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του. Παράλληλα, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ 3μηνου έδωσε τη δυνατότητα για διαφοροποιήσεις στις δομές των χαρτοφυλακίων, οι οποίες σαφώς θα προσαρμοστούν στις προοπτικές που διαγράφονται από τις εισηγμένες. Η νευρικότητα που προκαλούν αυτές οι κινήσεις αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι για τη λήξη του έτους πλέον απομένουν τέσσερις μήνες.

Από την άλλη η αγορά περιμένει την υλοποίηση αρκετών νομοσχεδίων που θα δώσουν περαιτέρω τάση στις εισηγμένες παράλληλα με τη μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%.

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημείωσε απώλειες 4,29%, με την Εθνική να κλείνει στο -3,11% και τη Cenergy στο -2,09%. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Titan.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean, Ελλάκτωρ και Φουρλής, με την ΕΧΑΕ να κλείνει χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Βιοχαλκο, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, με τον ΑΔΜΗΕ να κλείνει στο +1,16% και τη ΔΕΗ στο +11,34%.

Σχετικά Νέα