Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές

Διευρύνουν τις απώλειες που καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα που έχει πυροδοτήσει η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Μπορεί η εν λόγω τράπεζα να έχει έδρα τις ΗΠΑ αλλά υπάρχει ανησυχία ότι θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ήδη η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η HSBC Holdings απέκτησε τον βρετανικό βραχίονα της καταρρεύσασας αμερικανικής τράπεζας της οποίας η δραστηριότητα επικεντρωνόταν στις startup.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stox 600 χάνει 1,15% στις 448,56 μονάδες με τους κλάδους να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο τεχνολογικός κλάδος ηγείται των κερδών ενισχυόμενος κατά 0,3% ενώ ο πετρελαϊκός κλάδος χάνει 0,9%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,27% στις 15.386 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC υποχωρεί κατά 0,45%. Στη Βρετανία ο FTSE χάνει 0,39% ενώ στις περιφερειακές οικονομίες ο ιταλικός MIΒ υποχωρεί κατά 1,29% και ο ισπανικός IBEX χάνει 0,96%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα