Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς ΗΠΑ-Κίνα φαίνεται να κρατούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,73%, στις 379,48 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,85%, στις 11.939,28 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,56%, στις 5.480,48 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 0,32%, στις 7.207,18 μονάδες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα σχέδια του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το βρετανικό κοινοβούλιο.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,35% στις 21.322,90 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 8.812,90 μονάδες.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα επρόκειτο να έχουν εμπορικές συνομιλίες την Πέμπτη «σε διαφορετικό επίπεδο».

Η Κίνα μαλάκωσε τη στάση της την Πέμπτη λέγοντας ότι είναι πρόθυμη να επιλύσει τον εμπορικό πόλεμο με μια «ήρεμη στάση» και υποδεικνύοντας ότι δεν θα αντιδράσει με αντίποινα αμέσως στη νέα απειλή δασμών του Τραμπ. Η Κίνα δήλωσε επίσης ότι εμπορικές αντιπροσωπείες της Κίνας και των ΗΠΑ έχουν διατηρήσει «αποτελεσματική» επικοινωνία.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν ένα πακέτο μέτρων που θα συνδυάζει επιτόκια και QE.

Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει η Eurostat να δείξουν επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 1% τον Αύγουστο, με την ανεργία να διαμορφώνεται κοντά στο 7,5%.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικά Νέα