Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ένα μικρό μέρος από το χαμένο έδαφος ανέκτησαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις βαριές απώλειες που γνώρισαν χθες, στη χειρότερη συνεδρίαση από τον Ιούνιο του 2020, με τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Ericsson και Logitech να δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 0,7% στις 459,59 μονάδες μετά την βουτιά της Δευτέρας κατά 3,8% εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι μια επιθετική εκστρατεία της αμερικανικής Federal Reserve για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό θα μπορούσε να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη.

Οι επενδυτές περιμένουν η Fed να ανακοινώσει την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, ότι θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το άλμα των τιμών κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναγκάστηκε να μειώσει τα επιτόκια της κοντά στο μηδέν στο ξέσπασμα της πανδημίας σχεδόν πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η Fed να πραγματοποιήσει φέτος συνολικά τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DΑΧ ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,75% στις 15.123,87 μονάδες, o γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,7% στις 6.837,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1% στις 7.371,46 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η ελβετική Logitech International σημείωσε άλμα 6,2% μετά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα κέρδη της αυτό το έτος χρήσης.


Η σουηδική Ericsson σκαρφάλωσε 7,6% καθώς τα βασικά της κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η Credit Suisse υποχώρησε 0,9% σε χαμηλό 20 μηνών μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι είναι πιθανό να καταγράψει ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα