Με αφετηρία τον Υμηττό, ο ΣΠΑΥ και το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος» ξεκινούν τα Διανησιωτικά Δίκτυα Μονοπατιών

Έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία των ελληνικών δασών και της χλωρίδας τους, το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» ΑΜΚΕ και ο ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), προχωρούν στη δημιουργία διανησιωτικών δικτύων μονοπατιών, τα οποία θα φέρουν πιο κοντά τους κατοίκους της Αττικής με τα τοπικά στοιχεία και τη φυσιογνωμία της ακριτικής νησιωτικότητας.

Ξεκινώντας από τον Υμηττό, το πρώτο «Βουνό Μηδενικών Αποβλήτων» της χώρας, οι δύο φορείς δημιούργησαν «Το Μονοπάτι των “Διαλόγων της Νισύρου” – Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος», το οποίο αποτελεί τμήμα της 1ης Zero Plastic Διαδρομής στον Υμηττό και στοχεύει να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Νισύρου, του νησιού – ηφαιστείου που βρίσκεται στην καρδιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Γι’ αυτόν τον λόγο, συμβολικά το πρώτο Μονοπάτι, στον Υμηττό, έχει μήκος 300 μέτρα, όση είναι και η διάμετρος του Κρατήρα «Στέφανος» στην Νίσυρο, του σημείου όπου διεξάγεται ετησίως το Forum «Διάλογοι της Νισύρου».

Μάλιστα, το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος» και ο ΣΠΑΥ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία Νησιωτικών και Διανησιωτικών Δικτύων Μονοπατιών, με Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο συνυπέγραψαν οι φορείς, στο περιθώριο των «Διαλόγων της Νισύρου 2023» και διοργανώνουν την πρώτη τους εκδήλωση, την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στην οποία θα παρουσιαστεί «Το Μονοπάτι των “Διαλόγων της Νισύρου” – Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, στέλνουν από κοινού ένα ουσιαστικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη αποκατάστασης των οικοσυστημάτων, στα οποία ζούμε, κινούμαστε και απολαμβάνουμε τις ομορφιές τους καθημερινά.

Με γνώμονα τη διαφύλαξη, αλλά και την ανάδειξη των σημείων πρασίνου με απαράμιλλη ομορφιά και υψηλή ιστορική αξία, αντίστοιχες δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό και τη φροντίδα μονοπατιών, θα ακολουθήσουν σε απομακρυσμένα νησιά, με την πρώτη να πραγματοποιείται στη Νίσυρο, κατά τη διάρκεια των «Διαλόγων της Νισύρου 2024».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα